Laman

Rabu, 07 Desember 2016

Dongeng nyi roro kidul dalam bahasa Belanda

Dongeng nyi roro kidul dalam bahasa Belanda


In de oudheid was er een groot koninkrijk in Java. Mensen leefden welvarend. Het koninkrijk onder leiding van Koning Mundangwangi verstandig. Hij had een consort genaamd Dewi maan en gezegend met een dochter van de godin Kadita erg mooi. Op dat moment een koning had gewoonlijk een andere vrouw belde concubines. Ook Koning Mundangwangi, Hij heeft een concubine genaamd Dewi Mutiara. Blijkt Dewi Mutiara heeft een slecht karakter, omdat hij altijd het gevoel jaloers op de maangodin.

Op een dag Pandita Hof geconfronteerd Koning Mundangwangi. Hij zei dat binnenkort de Koning Mundangwangi zal een zoon van zijn concubine, Dewi Mutiara te verwerven. Prabu Mundangwangi erg blij, want hij al lang had gewacht op de geboorte van nageslacht.

"Hoewel mijn zoon van een concubine geboren was, maar ik pakte mijn gezag zal hij kroonprins," zei Prabu Mundangwangi de Opperste Pandita. Dewi Mutiara die in het geheim geluisterd naar de welkom met grote vreugde.

Het blijkt het begroeten van de Grote Pandita waar, want niet lang na Mutiara Dewi zwanger.

Zodra het tijd was hij gaf geboorte aan een jongetje. Prabu Mundangwangi erg opgewonden om de geboorte van zijn zoon te verwelkomen. Hij koestert ook Dewi Mutiara, maar ook nog steeds dol op de maangodin en godin Kadita. Het blijkt het maakt Dewi Mutiara jaloers, hij wilde bemind te worden door de Koning Mundangwangi volledig.

"Ik heb om zich te ontdoen van de maangodin en godin Kadita dus ik uiteindelijk wie de gemalin van de koning zal zijn," mompelde Dewi Mutiara.

Dewi Mutiara bereiden zijn kwade bedoelingen om te rijpen. Op een avond ging hij naar het bos om Oma Jahil begeleid door een trouwe bodyguard zien. Oma Jahil erg slecht gezicht, zijn lichaam dun, maar ziet er gezond en zeer wendbaar. Hij is ook zeer krachtig en beheersen alle magie. Dewi Mutiara leveren slechte intentie om de maangodin en godin Kadita schaden.

'Goed, morgenavond ga ik naar het paleis en indirect aan de wedstrijd en de maangodin Dewi Kadita. Maak je geen zorgen, keiginanmu zal binnenkort worden gerealiseerd ", zei oma Jahil overtuigend. Hoorvermogen Oma Jahil dan Dewi Mutiara gaf indirect een zak met goud als beloning voor zijn diensten.

'S Nachts bepaald, oma Jahil ging het paleis van koning Mundangwangi. Door zijn kracht dan weet niemand de komst van oma Jahil zijn vrij om de wedstrijd en de maangodin Dewi Kadita voeren. Oma Jahil lees dan de spreuk heks om demonen op te roepen om te helpen zijn kwade plannen. Eenmaal klaar hij gebogen en blies de maan en Dewi Dewi gezicht Kadita slapen degelijk.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar