Laman

Sabtu, 10 Desember 2016

Dongeng cinderella versi bahasa Kroasia

Dongeng cinderella versi bahasa Kroasia


Jednog dana, pojavio se lijepa djevojka po imenu Pepeljuga. Živjela je s opakim maćeha i njene dvije polusestre. Oni tretiraju Pepeljuga vrlo loše i nije ju cijeniti. Blizu iz svog doma, bilo je kraljev dvor koji je bio tako lijep, a tu će se održati veliki party. Njena maćeha i njene sestre su pozvani da prisustvuju stranke. Međutim, oni nisu dopustili da ode na zabavu. Ona je naređeno da šivati ​​haljine stranaka koje bi se nosili majkom i sestrama. Iako, nije imala vremena da šivati ​​haljinu. Njezina majka i njezine sestre otišao na party i ostavio Pepeljugu sama kod kuće.

Osjećala se veoma tužna i plakala. Između suze, odjednom vila kuma pojavio i rekao: "Ne plači, ja vam mogu poslati na loptu sada!", Ali ona je plakala i gledao tako tužno. Rekla je: "Ja nemam haljinu nositi na loptu". Vila kuma, naravno, ne bi se brinuti i mahnuo čarobnim štapićem transformirati Pepeljuga je staru odjeću u novu haljinu koja je bila vrlo lijepa. Nadalje, da je dobra vila dotakla Pepeljuga nogu sa štapićem i odjednom Pepeljuga je imala lijepe staklene papuče. Pepeljuga je šokiran i rekao: "wow, hvala, ali kako sam mogao ići na bal?". Dobra vila a zatim je otišao u kuhinju i vidjela četiri štakora. Ona je to pretvorio u zlatnim četiri konja i na lijepim lud. Prije odlaska kući je dobra vila je rekao: "Pepeljuga, morate ići kući usred noći, jer je to magija radi samo do ponoći!"

Kad Pepeljuga je ušao u palaču, svatko je bio zapanjen njezinom lijepom licu. U stvari, nitko je nije prepoznao jer je bio toliko različit. Pepeljuga je tako lijepo s haljinom i staklene papuče. Zgodan princ također vidio Pepeljuga i on zaljubio. Sastao se Pepeljuga i pitao: "Želiš li plesati?" A ona odgovori: "Da, želim plesati s tobom." Princ i Pepeljuga plesali tijekom noći, a ona je bila tako sretna u toj noći. Zaboravila upozorenje dobra vila da bi ona trebala otići kući usred noći. U posljednjem trenutku, Pepeljuga sjeti svoje obećanje da vila kuma i otišao kući. "Moram ići!", Rekao je. brzo i jedna od njezinih staklenih papuče ostavili Potrčala ali ona nije vratio da ga pokupiti.

Pepeljuga se vratila kući nakon nekoliko minuta. Kada je stigla, sat udario u dvanaest. Konji i lud natrag u prethodni oblik, a ona nije nosio staklene papuče i lijepu haljinu više. Nakon toga, maćeha i sestre došao kući i govorio o lijepim ženama koji su plesali uz princa. Oni su bili vrlo znatiželjni o identitetu žene koja se iznenada pojavio.

U palači, princ je zadržao mišljenje o Pepeljugi i on zaljubio. Princ je želio otkriti identitet djevojke, ali on ni ne zna njezino ime. Princ je samo pronašao staklenu cipelicu, a on je rekao: "Ja ću je naći, i ja ću se udati za ženu čije stopalo uklapa u ovu staklenu cipelicu!".

U sljedeći dan, princ i njegovi tjelohranitelji otišao u sve postojeće kuće. Oni su htjeli pronaći ženu čije stopalo uskladiti s veličinom cipela. Pepeljuga polusestre pokušao staklenu cipelicu, ali su im noge ne podudaraju. Kada Pepeljuga željeli isprobati, maćeha spriječiti i zabranjeno je. Međutim, rekao je princ, "neka težak!". Kada Pepeljuga nosila staklenu cipelicu, imala je savršen noga za cipele. Knez onda je prepoznao i bio je uvjeren da je ona žena koja je plesala s njim na ples. Oženio se Pepeljuga i živjeli su sretno.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar